Film mog života
  Slobodan Ivetić

Menu Bar in CSS Css3Menu.com

  • slide 1
  • slide 2
  • slide 3
  • slide 4
 

Bora Todorović

 

Jedan od najvećih srpskih glumaca koji je u svojoj bogatoj i uspešnoj karijeri na filmu i TV odigrao preko 100 uloga.

Filmografija

Igrao je u više od trideset filmova medju kojima su najznačajniji:

2009  Sveti Georgije ubiva aždahu – Srdjan Dragojević 
2003  Profesionalac - Dušan Kovačević 
1995  Underground – Emir Kusturica (Palme d’or)
1988  Dom za vešanje - Emir Kusturica 
1984  Balkanski špijun - Božidar Nikolić i Dušan Kovačević
1984  O pokojniku sve najlepse - Predrag Antonijević 
1983  Balkan ekspres  - Branko Baletić
1982  Maratonci trče počasni krug - Slobodan Šijan 
1981  Montenegro - Dušan Makavejev
1980  Ko to tamo peva - Slobodan Šijan
1979  Nacionalna klasa - Goran Marković

TV filmovi

Velike uloge napravio  je u preko 40 TV filmova, neki od njih su:

2007  Uvodjenje u posao - Vladimir Momčilović 
1983  Razvojni put Bore Šnajdera - Dejan Mijač
1983  Karadjordjeva smrt - Djordje Kadijević 
1978  Gospodja ministarka - Dejan Mijač 
1977  Marija Magdalena - Mira Trailović
1974  Rekvijem za teškaša - Sava Mrmak
1973  Siroti mali hrčki - Vladimir Momčilović
1967  Arsenik i stare čipke - Aleksandar Djordjević

TV serije

Odigrao  više od 30 uloga u TV serijama medju kojima su najpopularnije:

1996  Gore dole  - Miša Radivojević
1996  Bila jednom jedna zemlja - Emir Kusturica
1991  Sarajevske priče - Faruk Sokolović
1989  Balkan ekspres 2  - P.Antonijević, A.Djordjević,M.Radović 
1986  Sivi dom - Darko Bajić 
1980  Vruć vetar -Aleksandar Djordjević
1978  Čardak ni na nebu ni na zemlji - Dejan Ćorković
1978  Povratak otpisanih - Aleksandar Djordjević
1974  Pozorište u kući 2 -Dejan Ćorković
1971  Diplomci - Nebojša Komadina 
1971  Ceo život za godinu dana  - M.Djukanović, V.Slijepčević

Nagrade

Dobitnik je mnogobrojnih domaćih i međunarodnih nagrada za svoje uloge na filmu i Tv  kao i za svoja uspešna ostvarenja u pozorišnim predstavama.

   
Copyright © 2015 Slobodan Ivetić. All rights reserved